Nimppareilla tarjottiin myös jauheliha-riisipiirakkaa. Harvoin kesällä tätä tulee tehtyä, mutta etenkin joulun aikaan pasteijoiden asemasta.

Jauheliha-riisipiirakka

  • 180g pehmennettyä margariinia
  • 7.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 1/4 dl vettä

Sekoita aineet keskenään ja koveta taikina jääkaapissa noin tunnin ajan.

Täyte:

  • 300g ruskistettua jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • mausteita oman maun mukaan
  • (2 kovaksi keittettyä hienonnettua munaa)

Voiteluun: muna

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse niistä suorakaiteen muotoiset levyt. Aseta toinen taikinalevy leivinpaperille ja levitä täyte. Toinen (vähän isompi) taikinalevy päälle ja käännä reunat pohjalevyn alle. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

1971850.jpg