Tämän kivan pikkusuolaisen ohjeen löysin kirjasta Pipareista Pitsikakkuun.

1248553181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

JUUSTOSYDÄN RAKKAIMMALLE

Juustokeksitaikina:

 

200 g

leivontamargariinia

4 dl

vehnäjauhoja

100 g

juustoraastetta

1

kananmuna

 

 

Tuulihattutaikina:

 

2 dl

vettä

60 g

Aurajuustoa

100 g

leivontamargariinia

1 1/2 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

 

 

Täyte:

 

200 g

tuorejuustoa

60 g

Auajuustoa

2 - 3

päärynää

 

hasselpähkinöitä

 

1. Nypi margariini, vehnäjauhot ja juustoraaste ryynimäiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita keksitaikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.

2. Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi, sinihomejuusto ja margariini. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Kumoa seos muovikulhoon ja anna sen jäähtyä. Lisää munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella vatkaten.

3. Kauli keksitaikina ohueksi ja ota sydänmuotilla keksejä. Nosta keksit leivinpaperin päälle pellille. Pursota tuulihattumassasta ohut reunus kullekin sydämelleja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.

4. Täytä leivonnaiset ennen tarjoilua. Sekoita tuorejuusto ja murusteltu sinihomejuusto keskenään ja laita nokare seosta tuulihattusydämen keskelle. Koristele päärynäviipaleilla ja puolitetuilla pähkinöillä.

Itse en Aurajuustoa täytteeseen laittanut, koska paikalla oli muutamia raskaana olevia vieraita.