Erityisen hyvää kahvikakkua on mielestäni tämä mustikka-valkosuklaa kakku. Ohjeen otin jostain naistenlehdestä (muistaakseni Anna tai Me Naiset). Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli kuorrutettu valkosuklaalla, mutta itse aina laitan suklaan taikinaan.

1996883.jpg

Mustikka-valkosuklaakakku

  • 2 munaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 banaani
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kermaviiliä
  • 150 g voita/margariinia sulatettuna
  • 3 dl mustikoita
  • 100 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Muussaa banaani sitruunamehun kanssa kermaviilin sekaan. Sekoita se voisulan kanssa muiden aineiden joukkoon. Lisää paloiteltu valkosuklaa taikinaan. Kääntele mustikat varovasti seokseen. Laita taikina jauhotettuun ja voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

1996888.jpg