Juustokakut ovat niin hyviä, että niitä pitää aina olla tarjolla. Tällä kertaa tein mansikka-valkosuklaajuustokakkua. Siihen käytin toukokuussa slylta saamaani mansikka-valkosuklaata ja kesäkuussa sly:lta saamiani kuivattuja mansikkalastuja ja mansikkatomusokeria

1248554327_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MANSIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:

  • 250 g mansikkadominoja
  • 75 g margariinia

Täyte:

  • 1 prk Flora vispiä
  • 1 prk Mascarpone-juustoa
  • Pussi kuivattuja mansikkalastuja
  • 2 dl mansikkamehua
  • 1 dl mansikkatomusokeria
  • 4 liivatetta
  • 100 g mansikka-valkosuklaata

Kiille:

  • 1 dl mansikoita soseutettuna
  • 2 dl mansikkamehua
  • 4 liivatetta

Koristeeksi mansikoita

Murskaa piparit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele tiiviisti reunavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Kiehauta mansikkamehu ja lisää joukkoon liivatteet. Notkista juusto kulhossa ja lisää joukkoon rouhittu suklaa, tomusokeri, mansikkalastut sekä liivateseos. Lisää varovasti vaahdotettu kerma. Pilko mansikoita reunoille ja laita mansikoista leikatut pinnat ulospäin piparipohjan päälle vuuan reunoille. Kaada täyte piparimurupohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 3 tuntia jääkaapissa.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä mansikoista sose ja lisää mansikkamehua. Ota kiehuvaa keitinleintä n. ½ dl ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mansikkasoseen joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta esimerkiksi reunaveitsellä ja koristele.

1248554209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e