Kesän Kotiliedessä oli tämä resepti ja Ricottajuustoa en ole aiemmin käyttänyt enkä varmaankaan edes maistanutkaan.
Vadelmat vähän levisivät, kun olivat viimevuotisia pakastevattuja, enkä tomusokeriakaan laittanut. Resepti tässä, oli hyvää.
VADELMA-RICOTTAPIIRAKKA
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Täyte:
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 3/4 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 100-200 g vadelmia
Koristeeksi tomusokeria
- Sekoita taikina ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reuhoille. Nosta pohja jääkaappiin hetkeksi.
- Sekoita kulhossa ricottajuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Pistele haarukalla reikiä piirakkapohjaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia
- Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle koristeeksi tomusokeria.
Kommentit