Pullaa meillä leivotaan melkeimpä joka viikko, dallaspullaa, korvapuusteja, pikkupullia mitä milloinkin. Nyt kokeilin Marianne crushia pullan väliin ja hyvää oli.

Marianne-pullat

  • 5 dl maitoa
  • 1 pala hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl hienonnettua kardemummaa
  • 12-14 dl vehnäjauhoja
  • 200 g leivontamargariinia

Täyte:

  • 75-100 g margariinia
  • 1 pss Marianne crushia

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää noin 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja kohota se kaksinkertaiseksi lämpimässä vesihauteessa. Jaa taikina kolmeen osaan ja kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä rasva ja sirottele sen päälle Marianne crushia. Rullaa levy ja leikkaa siitä noin kolmen sentin levyisiä paloja. Laita ne pellille lappeellaan kohoamaan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Kypsennä pullia 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.

 1997132.jpg

Leipomassa on usein myös pikkuapulaisia, Ilo tällä kertaa. Pullataikinan teen aina punaiseen maitoon, vaikka rasvaton maito muutoin käytössä. Sokerina käytän hedelmäsokeria (isännän dm:n takia). Hedelmäsokeria meneekin tavallista sokeria vähemmän, eli noin 1.5 dl pullataikinaan.

1997138.jpg

Tuore pulla ja kahvia (muumimukista tietenkin) nam, nam!