Olen aivan ihastunut erilaisiin juustokakkuihin. Ja nyt tein Fazerin piparinmakuisesta suklaasta ja puolukasta juustokakun. Puolukkaisen kiilleohjeen otin Kinuskikissalta, tosin se kyllä epäonnistui (ei ehtinyt riittävästi hyytyä), eikä muutenkaan näyttänyt hyvältä.

PUOLUKKAINEN SUKLAAJUUSTOKAKKU:

Pohja:

  • 75 g margariinia
  • 200 g piparkakkuja

Täyte:

  • 5 dl Flora vispiä
  • 250 g Fazerin piparkakun makuista joulusuklaata
  • 400 g Mascarpone-juustoa
  • 6 liivatetta
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 150 g puolukoita

Kiille:

  • 3 liivatetta
  • 3 dl puolukkamehua
  • 1 dl puolukoita

Murskaa piparit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele tiiviisti reunavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon liivatteet. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa, sokeri sekä liivateseos. Lisää varovasti vaahdotettu kerma ja jäiset puolukat. Kaada täyte piparimurupohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna puolukkamehutiivistettä vedellä sopivan vahvaksi. Kuumenna mehusta n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään.

2147547.jpg

Tämäkin kakku (näin juustokakkujen ystävänä) on taivaallisen hyvää. Vaikka ulkonäössä olisikin parantamisen varaa.