Hellapoliisin sivuilta löysin tämän vähän erilaisen kinkkupiirakan. Ohje kopsattu suoraan sieltä.

Kinkkupiirakka kakkuvuoassa

Pohja:
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g hasselpähkinärouhetta tai -lastuja
1 muna

Täyte:
tilkka öljyä
100 g purjoa silppuna
(laitoin tavallista sipulia)
pala punaista paprikaa suikaleina
5 cm pätkä kesäkurpitsaa suikaleina
valkosipulia rouheena tai tuoreena
100 g palvikinkkua silppuna
1/2 pulloa (pullossa 240 g) Santa Marian Sweet Red Chili Salsaa tai jotain muuta salsaa
(en laittanut tätä, maustoin pippurilla, basilikalla ja paprikamausteella)
2 dl ruokakermaa
3 munaa
(laitoin kaksi)
100 g juustoraastetta

Nypi rasva ja vehnäjauhot, sekä pähkinälastut ryynimäiseksi, lisää joukkoon muna, sekoita taikina tasaiseksi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Kuumenna tilkka öljyä pannussa, kuullota purjo, lisää paprika, kesäkurpitsa ja valkosipuli, kääntele muutama minuutti. Nosta seos pois levyltä, lisää kinkku, salsa, kerma, munat ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi. Voitele pitkä kahvikakkuvuoka ja jauhota se pähkinälastuilla tai -rouheella. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, kaada täyte syvennykseen ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

1997039.jpg

Pähkinää en olekaan aikaisemmin piirakkapohjissa kokeillut ja täytyy kyllä sanoa, että sopii hyvin. Pitkulainen kakkuvuokani ei kyllä ole ulkonäöllisesti kaunis, joten täytyy tehdä tätä piirakkaa uudestaan kun saan tilaamani Tupperwaren leipävuoan. 

1997030.jpg