Kesän Kotiliedessä oli tämä resepti ja Ricottajuustoa en ole aiemmin käyttänyt enkä varmaankaan edes maistanutkaan.

Vadelmat vähän levisivät, kun olivat viimevuotisia pakastevattuja, enkä tomusokeriakaan laittanut. Resepti tässä, oli hyvää.

VADELMA-RICOTTAPIIRAKKA

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100-200 g vadelmia

Koristeeksi tomusokeria

  1. Sekoita taikina ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  2. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reuhoille. Nosta pohja jääkaappiin hetkeksi.
  3. Sekoita kulhossa ricottajuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Pistele haarukalla reikiä piirakkapohjaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat.
  4. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia
  5. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle koristeeksi tomusokeria.