Tämä ohje napattu Ullan Unelman leivontapulinoista Ullalta. Näitä usein olen tehnyt eri versioina (tonnikalasta, kinkusta, jauhelihasta) ja mielestäni tonnikala vie voiton.

1248850815_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tonnikala-, jauheliha-, tai kinkkukiekot:

Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:                                                   
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä/ 200 g paistettua jauhelihaa/ 200 g kinkkukuutioita
1 sipuli (pilko ja paista kevyesti pannulla)
(½- 1 pkt aurajuustoa)
100 g emmental-juustoraastetta
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ punainen paprika kuutioina
mustapippuria

Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaulitse pohja ja levitä sen päälle täyte tasaisesti.
Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä noin 3 cm:n paloja.
Käännä "häntä" kiekon alle ja aseta uunipellille, litistä kiekkoa vähän kämmenellä.
Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Voi voidella munalla jos haluaa!