Muutamissa blogeissa on ollut vähän vastaavanlaisia kakkuja näytillä. Itse otin myös ohjevinkkiä Pipareista pitsikakkuun kirjasta, vähän muunnellen.

1244992377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MANSIKKARAPARPERIVALKOSUKLAA-KAKKU

Pohja:

  • 250 g mansikkadominoja
  • 75 g margariinia

Täyte:

  • 1 prk Flora vispiä
  • 1 prk Mascarpone-juustoa
  • 4 raparperia
  • 100 g mansikoita
  • 3 dl vettä/mansikkamehua
  • 1 dl mansikkatomusokeria
  • 4 liivatetta
  • 100 g valkosuklaata

Kiille:

  • 2.5 dl raparperien ja mansikoiden keitinvettä
  • 4 liivatetta

Murskaa piparit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele tiiviisti reunavuoan pohjalle.

Pilko raparperit pieniksi. Keitä vedessä/mehussa kunnes raparperi pehmenee. Lisää mansikat ja anna niidenkin soseutua. Siivilöi raparperit ja mansikat talteen ja säästä liemi kiillettä varten. 

Laita liivatteet kylmään veteen pehmentymään. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta tilkka vettä ja lisää joukkoon liivatteet. Notkista juusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa, tomusokeri, raparperit ja mansikat sekä liivateseos. Lisää varovasti vaahdotettu kerma. Kaada täyte piparimurupohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 3 tuntia jääkaapissa.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna raparperien ja mansikoiden keitinleimestä n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Irrota kakku vuoasta esimerkiksi reunaveitsellä ja koristele.

1244992706_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse en sitten ohjetta malttanut noudattaa, vaan liian nopeasti kiilteen laitoin pinnalle ja tietysti kakku osittain sen imaisi. Otsan rypistys Mutta maku oli hyvä ja sehän tietysti pääasia. Kakun pinnalla kermapursotukset ja punaisia kuulia.