Tänään tein Runebergin torttuja. Meinasi jäädä tekemättä, kun en millään meinannut löytää ohjetta, jolla niitä aina olen tehnyt. Ohjeita tietysti löytyy vaikka mistä, mutta näistä tykkään. Karvasmantelia ei näihin tule, koska siitä en pidä ollenkaan.

RUNEBERGIN TORTUT

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 2 dl sokerikorppuja murustettuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus: vadelmamardeladia ja sokerikuorrutetta

Margariini ja sokeri vaahdotetaan ja munat lisätään yksitellen. Muut aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina laitetaan muffinivuokiin.  Keskelle painetaan kolo, johon lisätään vadelmamarmeladia. Tortut paistetaan uunissa 200 asteessa noin 15-18 minuuttia. Torttujen jäähdyttyä ne koristellaan sokerikuorruteella ja vadelmamarmeladilla.