Näitä tonnikalakiekkoja olen tehnyt usein. Ohje on otettu Ullan unelman leivontapulinoista Ullalta itseltään. Olen tehnyt myös jauheliha- ja kinkkuversioita, mutta mielestäni nämä ovat parhaimpia.

TONNIKALAKIEKOT:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
1 sipuli
½- 1 pkt aurajuustoa
100 g emmental-juustoraastetta
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ punainen paprika kuutioina
mustapippuria

Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaulitse pohja ja levitä sen päälle täyte tasaisesti. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä noin 3 cm:n paloja. Käännä "häntä" kiekon alle ja aseta uunipellille, litistä kiekkoa vähän kämmenellä. Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

2147468.jpg