Näitä sämpylöitä tulee usein leivottua. Ne on helppo tehdä ja makukin on kohdallaan. Ja seuraavana päivänäkin sämpylät ovat vielä pehmeitä. Resepti Myllyn parhaat sivustolta.

Kaurasämpylät

  • 1/2 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1/2 rkl suolaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl leipäsiirappia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g margariinia

Sekoita kuivahiiva, kaurahiutaleet ja suola keskenään. Lisää noin 42 asteinen vesi. Jätä seos peitettynä lämpimään vesialtaaseen noin 10 minuutiksi. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225- asteessa 10-12 min.

2038447.jpg